Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Informació pràctica Visites guiades Grups i col·lectius Rutes turístiques Ruta: El modernisme lleidatà

Ruta: El modernisme lleidatà

Lleida acull múltiples construccions de caràcter modernista, moltes de les quals han estat objecte de recents restauracions que els han retornat la plenitud original. Aquesta ruta ens mostra les façanes més esplendoroses que conservem a la ciutat.


Punt de sortida
Teatre Municipal de l'Escorxador

1. Teatre Municipal de l'Escorxador

Conjunt arquitectònic obra de l'arquitecte Francesc de Paula Morera i Gatell, que constitueix l'exemple d'arquitectura modernista més important de la ciutat. Aquesta obra passa a formar part del seu patrimoni industrial, a més de representar la nova sensibilitat de començaments del segle XX. Amb el temps, l'obra de l'arquitecte Morera va patir diferents modificacions, però es va tancar definitivament el 1984. A partir de llavors es procedeix a restaurar-lo i remodelar-lo per convertir-lo en un equipament cultural de primer ordre.

2. Casa Baró. La Vinícola

Coneguda popularment com La Vinícola, a causa del comerç instal·lat als baixos durant anys, data del 1921. La façana fa xamfrà amb miradors i presenta una gran riquesa cromàtica a l'arrebossat.

3. Casa Morera. De La Lira

La casa Morera, construïda l'any 1922 és, per la seva originalitat, un exponent únic del modernisme català. Recentment restaurada, és també coneguda com Casa de la Lira gràcies a l'ornamentació de la façana.

4. Antic Cinema Vinyes

Aquest edifici va ser construït l'any 1920, essent un dels primers cinemes de Lleida. Es va projectar amb una barreja d'estils, entre modernista i noucentista.

5. Casa Magí Llorens

Edifici d'estil modernista que ressalta pel tractament artístic de la façana. Destaquen la tribuna, els balcons i els motius florals de pedra de la planta baixa.

6. Casa Melcior

Edifici modernista de doble façana projectat per Francesc de Paula Morera i Gatell. Destaquen la tribuna amb vitralls de colors, l'estucat de pedra, el fustam, la forja i les rajoles.

7. Edifici Pal·les

Edifici projectat i construït entre els anys 1912 i 1915 per l'arquitecte Francesc de Paula Morera i Gatell, per encàrrec d'Eduard Aunós per a ser utilitzat com a hotel.

De façana molt sumptuosa amb profusa decoració. Les columnes s'aixequen fins a dos templets que coronen l'edifici.

8. Casa Bergós

De començaments del segle XX, cal destacar l'arquitectura dels balcons i els motlles d'Art Nouveau. La forja i l'ús de motius florals i geomètrics mostren tota la seva plenitud després de la recent remodelació.

 

Sol·licitud de reserva
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es