Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Informació pràctica Visites guiades Grups i col·lectius Rutes turístiques Ruta: Les catedrals i els seus tresors

Ruta: Les catedrals i els seus tresors

Visita a la Seu Vella, que es complementa amb els tresors guardats al nou Museu de Lleida diocesà i comarcal.

Per complementar la ruta es pot afegir la visita de la Catedral Nova, per fer la visita de les 2 Catedrals de la ciutat, cadascuna amb el seu esplendor. En aquest cas la tarifa del guia és la de mig dia (4 hores)


El segle XVIII va vestir de negre i de foscor uns espais que, segles abans, havien estat la joia de Lleida i del territori proper, però també culturals i històrics, que es derivarien del fet de transformar la catedral en caserna i el turó en un gran complex militar.

Aquest fet va propiciar la construcció d’una catedral nova, que a la vegada va patir les ferides de les guerres.

El Museu de Lleida acull elements escultòrics de pedra procedents de la Seu Vella; les pintures murals de la Pia Almoina; la pintura gòtica sobre taula del taller dels Ferrer; l’escultura del segle XIV pertanyent a l’anomenada Escola de Lleida; els tapissos de factura flamenca, així com alguns objectes procedents del tresor de la Catedral.

1. Seu Vella

La construcció de la Seu Vella es va iniciar el 1203, sota la direcció del mestre Pere de Coma, al lloc on, segons la documentació de l'època, existia l'Aljama o antiga mesquita major. Dedicat a Santa Maria, el temple fou consagrat al culte l'any 1278. L'obra no es va interrompre i, al segle XIV, es va acabar el claustre, especial per la seva galeria oberta sobre la ciutat i considerat un dels claustres més monumentals de tota Europa.

2. Catedral Nova

D'estil barroc i amb una gran tendència al classicisme academicista francès, se situa en ple Eix Comercial, davant l'Antic Hospital de Santa Maria.

3. Església de Sant Llorenç

Església d'origen romànic amb ampliacions gòtiques, esdevé el segon temple en importància desprès de la Seu Vella. Té tres naus de la mateixa altura, amb tres absis. Actualment no admet visites guiades concertades.

4. Museu de Lleida

El Museu recull dues grans col·leccions centenàries conservades a la ciutat de Lleida: l’arqueològica, hereva del fons que havia nodrit l’antic Museu d’Antiguitats, creat el 1868, i l’artística, que havia conformat l’antic Museu Diocesà de Lleida, fundat el 1893. Per tant, el museu és el resultat de la voluntat de reunir en un mateix contenidor arquitectònic les grans col·leccions patrimonials del territori.

En aquesta ruta s'aprofondeix en la part dels tresors de les catedrals i no es visita la part arqueològica.

 

Sol·licitud de reserva
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es