Inici  |   Qui som?  |   Seu Electrònica  |   Portal de Transparència  |   Contacte  |   Mapa web  |   Accessibilitat
Logotip de Turisme de Lleida Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida Enllaç al RSS Enllaç al YouTube Enllaç al Twitter Enllaç al Facebook Enllaç al Instagram infoturisme@paeria.es 973 700 319
Català Español English Français
Esteu aquí: Inici Informació pràctica Visites guiades Grups i col·lectius Rutes turístiques Ruta: Petits grans racons

Ruta: Petits grans racons

Aquesta visita és una passejada per l'eix de vianants, un dels eixos comercials de caràcter peatonal més llargs d'Europa.


Al llarg d'aquest eix, a banda de l'àmplia oferta comercial i de serveis que trobem en aquesta àrea, s'afegeix l'existència d'un conjunt monumental que aplega una desena de construccions remarcables des del punt de vista històric i artístic.

Punt de sortida
La Sang (portalada)

1. La Sang (portalada)

Situada al final de l'eix de vianants, l'església presenta una portalada plateresca del segle XVI, i en el seu interior un sostre enteixinat, obra d'Hermenegildo J. Vidal.

2. Catedral Nova

D'estil barroc i amb una gran tendència al classicisme academicista francès, se situa en ple Eix Comercial, davant l'Antic Hospital de Santa Maria.

3. Antic Hospital de Santa Maria

Construcció gòtica civil dels segles XV-XVI, d’estructura senzilla però d’equilibrades proporcions.

L’antic Hospital de Santa Maria fou projectat per reunir-ne un de sol, els set petits hospitals que hi havia a la ciutat a fi de poder-hi acollir els pobres, malalts i pelegrins que acudien a Lleida, i esdevingué una realitat gràcies als esforços i liberalitat del Capítol de la Catedral i la Paeria de Lleida.

4. Capella del Peu del Romeu

Capella dedicada a Sant Jaume va ser alçada al segle XV i, aprofitant que estava sobre l’antiga via romana, via de peregrinació de la ruta jacobea. És un dels punts de parada de la romeria dels Fanalets que se celebra a la ciutat el vespre de la festivitat de Sant Jaume.

5. Palau de la Paeria

El Palau de la Paeria és el nom amb el que es denomina l’Ajuntament de Lleida. Construït al segle XIII com a residència de la família Sanaüja, l’any 1383 va ser cedit a la ciutat com a seu del govern municipal. El terme “paer” ( del llatí paciari, home de pau) prové del privilegi atorgat en 1264 pel rei Jaume I.

6. Esglésies de Sant Joan

En una de les places amb més contingut històric de la ciutat, trobem l'església de Sant Joan. Aquesta construcció, d'estil neogòtic, correspon al final del segle XIX i el disseny va ser obra de Julio de Saracíbar i Celestí Capmany.

7. Palau de la Diputacio / Casa Sauces

El palau de la Diputació és la seu actual de la Diputació de Lleida i fou construït reaprofitant estructures de l'antic hospici de la ciutat.

Edifici d'estil neoclàssic civil bastit a finals del segle passat. Aprimera vista crida l'atenció el formidable balcó de la primera planta, obra de forja lleidatana del s. XVIII, anomenat el balcó del Serraller.

8. Portal Magdalena

 

Sol·licitud de reserva
TURISME DE LLEIDA
Major 31, bis - 25007
Tel 973 700 319
Fax 973 700 480
infoturisme@paeria.es