Gastronomia de Lleida

Coneix la gastronomia de Lleida a través dels seus sabors, olors i textures que es desprenen dels seus fogons i que són un reflex d'una terra fèrtil i generosa. Gaudeix dels seus productes de proximitat i qualitat amb personalitat pròpia: fruita, caragols, carn a la brasa, embotits, oli d'oliva, vi DO Costers del Segre...

L'Horta de Lleida

L'horta nodreix de verdures i hortalisses uns plats protagonitzats per carn de granja o de corral i, sobretot, pel porc. Cal destacar que les comarques de Lleida són la primera àrea de producció pecuària de Catalunya, sobretot en producció de carn de porc (engreixament de porcs a partir de garrins), de  vedella i de llet. El municipi presenta una de les densitats pecuàries més altes de Catalunya destacant les granges de porcí.

Un entorn on també és troben arbres fruiters sobretot de pera, també de poma, préssec i nectarina.

Vi i Oli amb Denominació d'Origen 

El vi (DO Costers del Segre) i l'oli d'oliva (DOP Garrigues) de Lleida són productes de primera qualitat reconeguts a nivell mundial.

Lleida forma part de la Ruta del Vi de Lleida que promociona i potencia el turisme enològic sostenible i de qualitat a les terres de Lleida.

La cuina del caragol

Lleida és la capital de la cuina del caragol. El caragol es pot cuinar a la llauna, i es menja acompanyat d'allioli o vinagreta, amb samfaina, a la brutesca, a la gormanda, etc. La festa gastronòmica de l'Aplec del Caragol ,que se celebra a finals de maig, és el màxim exponent de la cuina autòctona de Lleida.

Dolços i pastisseria

Dels obradors de les pastisseries i forns lleidatans surt un dels productes més típics: la coca de recapte, un tipus de massa de pa aplanada i cruixent coberta d'escalivada, tonyina, bacallà...I cuita al forn.

Durant tot l'any també trobareu els Granados, uns dolços d'ametlla que duen el nom del reconegut músic de Lleida, Enric Granados, i els bombons en forma de caragol.

Una bona forma d'acostar-se a la nostra rebosteria és seguir el calendari festiu: Ferradures de Sant Antoni, Cristines de Sant Blai, bunyols de vent, orelletes i panadons, mones de Pasqua per Setmana Santa, panellets de Tots Sants, coca dolça amb fruita confitada per Sant Joan

Altres

Bolets: Quan parlem de la cuina de tardor, no podem oblidar-nos dels bolets de les comarques lleidatanes: rovellons, llenegues, gírgoles, moixernons...

Bacallà: Peix per excel·lència de les terres d'interior que podreu degustar a la "llauna", gratinat amb allioli de poma, amb samfaina, amb mel...

Galeria d'Imatges

Partners

Ciutats amb caràcter Moturisme Interreg Poctefa Inno4agro Ciudades Ave Renfe