Auditori Municipal Enric Granados

  

La temporada estable de l'Auditori Municipal Enric Granados, que va d'octubre a maig, vol donar resposta a les diferents sensibilitats d’un públic cada vegada més nombrós i divers.

Aquesta programació estable ofereix: 

  • Concerts: els concerts inclosos en aquesta temporada estan programats pensant a oferir a través d’orquestres i solistes la panoràmica musical de qualsevol part del món.
  • L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida: ofereix un cicle estable dins la programació habitual de l’Auditori. Més informació
  • Banda Municipal de Lleida: més informació
  • Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados: més informació
  • Jove Orquestra de Ponent: més informació
  • Concerts familiars: cavall entre la narrativa i l’audició, l’auditori ofereix una acurada oferta per al públic familiar.
  • Òpera: la temporada d’òpera, marcada per la gran qualitat del programa, es completa amb un cicle de concerts de primeres figures de la lírica.

Enric Granados

L'auditori rep el nom del músic il·lustre nascut a Lleida l'any 1867. Format musicalment a Barcelona, va debutar com a concertista el 1886. La seva gran producció com a compositor li va valer el reconeixement internacional.

L'edifici

El modern edifici de l’Auditori Municipal Enric Granados, projectat pels arquitectes lleidatans Ramon Artigues i Ramon Sanabria, va comptar en l’edificació amb la participació de nombrosos professionals, entre els quals destaca Higini Arau, doctor físic acústic. Com a peculiaritat, ressalta la forma prismàtica de triple façana i el tractament de la coberta com a quarta façana, vista des de la Seu Vella.

Construït amb una gran sobrietat mitjançant plaques de pedra natural, la cambra d’aire incorpora aïllant rígid que assegura l’acústica de l’edifici.

SALA SIMFÒNICA 

Ubicada a la planta baixa de l’edifici, la sala 1 o sala Simfònica té una capacitat per 803 persones i un volum de 8.000 m3, s’estructura en: escenari de 172 m2 i amb una possible ampliació de 33 m2 (205 m2 en total), platea amb superficie de 394 m2 i amfiteatre de 160 m2. Disposa d’enllumenat espectacular, pòdiums, megafonia i enregistraments d’àudio i vídeo. Les butaques han estat redissenyades en funció dels materials de la sala i el grau d’absorció acústica, essent el temps de reverberació de 1.87 s. El resultat és una acollidora, càlida i relaxant sala d’audició, dotada d’una acústica extraordinària.

SALA DE CAMBRA

La Sala 2 o Sala de Cambra compta amb una capacitat de 243 persones i un volum de 1.760 m3 i 360 m2, és situada al soterrani de l’edifici, actua a més a més de la seva funció principal de sala de concerts de cambra, com a espai de suport de la sala principal, ja que per la seva capacitat és ideal per assajos, enregistraments, concursos, exàmens i, fins i tot, com a sala de conferències i projeccions. Disposa de megafonia, enllumenat espectacular i enregistraments d’àudio i vídeo.

SOTERRANI

Al soterrani -3 de l’Auditori es troben les Restes Arqueològiques, aquestes daten des del segle I a.C fins al segle XX. Entre tot el material aparegut, destaquen dos lots ceràmics: l’Andalusí, per la quantitat de peces gairebé senceres que es trobaren, i el d’època moderna, també per la gran quantitat com pel fet que es tracti d’una producció pròpia de la ciutat. Les primeres dades ens les donen les ceràmiques ibèriques i romanes d’època republicana (segle I a.C) que apareixen en els estrats més profunds del solar. Al segle II es construïren un conjunt de cambres que conservaven els paviments de terra batuda, així com restes de la decoració pintada d’alguna de les parets.

Contacte

Pl. Josep Prenafeta s/n 
Tel. 973 700 639

Programació


 

Partners

Ciutats amb caràcter Moturisme Interreg Poctefa Inno4agro Ciudades Ave Renfe