Aplec del Caragol

Festa d'Interès Turístic Nacional i Festa Nacional d'Interès Tradicional

L'Aplec del Caragol, a finals del mes de maig, rubrica la temporada amb més programació festiva de l'any. Declarada Festa d'Interès Turístic Nacional i Festa Nacional d'Interès Tradicional, és la festa més multitudinària de la ciutat i una de les celebracions ludicogastronòmiques més importants de Catalunya.

Els Camps Elisis acullen, durant tres dies, 13.000 lleidatans organitzats en un centenar de colles que, a les seves respectives parcel·les, centren la festa en el consum de 12 tones de caragols. Els visitants poden accedir a una zona de restauració habilitada dins del mateix recinte on s'ofereixen diversos menús, així com la possibilitat de fer un tast de diferents tipus de caragols a preus populars.

Originals concursos com les curses de caragols o més tradicionals com l'estirada de corda i la presència constant de xarangues, donen un ambient d'alegria del qual es contagia tota la ciutat. Milers de visitants de les més variades procedències acudeixen curiosos a la cita. La desfilada de les colles, l'últim dia de la festa, és molt colorista.

Durant la setmana prèvia, les penyes organitzen diversos actes culturals.

Contacte

Fecoll - c/ Obradors, 2
Tel. 973 281 473

Web Aplec del Caragol

Partners

Ciutats amb caràcter Moturisme Interreg Poctefa Inno4agro Ciudades Ave Renfe