Morera. Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida

Tancat temporalment

Museu que recull una col·lecció d'art modern i contemporani, on estan adequadament contextualitzades les aportacions dels artistes lleidatans i que abasten tot l'art del segle XX i es projecten cap al segle XXI.

El Museu d’Art Jaume Morera és un punt de referència important en la vida artística i cultural de la ciutat de Lleida. Visitar les seves instal·lacions i conèixer els seus fons, ens permet fer una passejada per l’art del segle XX. Hi podem trobar des dels paisatges realistes de finals del segle XIX fins a les propostes més capdavanteres de l’art actual, passant per l’avantguarda dels anys trenta, on destaca l’obra de Leandre Cristòfol, i les manifestacions experimentals que van des dels anys seixanta fins als noranta.

El Museu d’Art Jaume Morera fou creat l’any 1914 a partir de les donacions del pintor Jaume Morera i Galícia, d’una sèrie de dipòsits del Museo del Prado i de les obres dels pensionats per la Diputació de Lleida. Fou inaugurat l’any 1917 i, des del 1993, la seva titularitat és municipal.

Al llarg dels anys el Museu ha conegut diferents seus, reflex dels esdeveniments que ha viscut en la seva dilatada història: el desaparegut Mercat de Sant Lluís, l’antic hospital de Santa Maria i el convent del Roser. En l’actualitat, la seu es troba a l’edifici històric del Casino (Av. Blondel, 40-42 i C/Major, 31).

Sala d'exposicions temporals

L’organització d’exposicions temporals, ja siguin de producció pròpia, en coproducció amb altres museus o a partir de la recepció d’exposicions d’interès procedents dels circuits expositius estatals, esdevé un altre dels elements fonamentals de l’activitat del Museu d’Art Jaume Morera, tan en el seu vessant difusor com en el de la recerca.

Les mostres dedicades a la revisió històrica de les principals tendències artístiques del segle XX i les exposicions retrospectives de reconeguts artistes, molt especialment d’aquells que es vinculen amb la ciutat de Lleida, són els eixos de la programació expositiva del Museu.

Contacte

C/Major, 31
Tel. 973 700 419
www.mmorera.paeria.es 

Horaris

Visites guiades

Tarifes d'entrada

Entrada gratuïta

Partners

Ciutats amb caràcter Moturisme Interreg Poctefa Inno4agro Ciudades Ave Renfe