Museu de Lleida

 

El Museu de Lleida és el gran referent museístic de la ciutat. Visitar els més de 7.000 metres quadrats implica submergir-se en la història de Lleida prenent la prehistòria com a punt de partida i, arribant fins a l'era contemporània.  

El fons del museu és el resultat de la unió de dues col·leccions centenàries amb l'objectiu de reunir, en un mateix edifici, els béns museístics de la ciutat i de les seves àrees d'influència. Una és la d'art sacre procedent del Museu Diocesà i hereva del museu creat el 1893 pel bisbe Messeguer. L'altra, és la col·lecció arqueològica del Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), que té el seu origen en el Museu d'Antiguitats creat a mitjans del segle XIX, el fons del qual va passar a formar part de l’IEI el 1942. A més a més, el museu acull la col·lecció de monedes del Gabinet Numismàtic de la Diputació de Lleida, així com alguns objectes procedents de l’anomenat Tresor de la Catedral. D'entre les 974 obres d'art i arqueologia que acull l'exposició permanent del museu destaquen els conjunts de les èpoques del bronze (de jaciments com el de Genó, a Aitona), ibèrica (Gebut, a Soses) i romana (vila romana del Romeral, a Albesa), així com el conjunt visigòtic del Bovalar, amb el baptisteri com a objecte més emblemàtic.

També mereixen atenció les peces d'escacs de cristall de roca procedents d'Àger (del període fatimita, segle XI); els frontals d'altar d'època romànica; els elements escultòrics de pedra procedents de la Seu Vella; les pintures murals de Pia Almoina; la pintura gòtica sobre taula del taller dels Ferrer; l'escultura del segle XIV pertanyent a l’anomenada Escola de Lleida; els tapissos de factura flamenca; o el tern del Papa Calixt III.

Contacte

Sant Crist, 1 
Tel. 973 283 075
www.museudelleida.cat 

Horaris

Tarifes d'entrada i Visites guiades

Partners

Ciutats amb caràcter Moturisme Interreg Poctefa Inno4agro Ciudades Ave Renfe