Academia Mariana

Des de la seva fundació el 1862, l'Acadèmia Mariana ha estat un autèntic símbol per a la ciutat. L'edifici és una construcció de dimensions i valor extraordinaris de façana neoclàssica, en la qual destaquen sis escuts que la presideixen a uns vint metres d'alçada.

Un cop dins de l’edifici, els tresors artístics es troben a qualsevol racó: el vestíbul noucentista amb peces de marbre portades des de Grècia i l'escala imperial; el teatre i, per descomptat, la Capella.

La Capella Sixtina de l’Art Marià

Els 300 metres quadrats de pintures al fresc de 1871 que decoren la capella han propiciat que se l'anomeni la Capella Sixtina de l'Art Marià; la seva peculiaritat resideix, no només en el valor artístic, sinó que és l'únic lloc del món on es troba plasmada íntegrament la vida de la verge Maria.

D'estil gòtic florentí, està presidida per la figura d'una Verge Blanca. L'estàtua té aquest color pel material amb el qual va ser esculpida: fusta de til·ler, color del qual agafa el nom la patrona de Lleida.
Una altra peculiaritat del petit santuari és la seva col·lecció de ferro forjat, que a més de ser la més completa de la ciutat, té la particularitat de ser obra d'Antonio Guerra, considerat el millor artista de forja del segle XX.

Contacte

Acadèmia, 17
Per visites consultar a : www.bisbatlleida.org

Partners

Ciutats amb caràcter Moturisme Interreg Poctefa Inno4agro Ciudades Ave Renfe