Església de Sant Llorenç

La que fou dues vegades seu catedralícia, és una construcció d'estil romànic, però amb ampliacions i acabaments gòtics.

Considerada la segona església en importància després de la Seu Vella, té tres naus de la mateixa altura, amb tres absis.

La nau central, d'estil romànic, és la més antiga. Les altres dues naus laterals, així com les capelles i el campanar de base octogonal són d'estil gòtic. (S. XV) La construcció es va iniciar a finals del segle XII amb els escultors i artesans que treballaven amb Pere de Coma, mestre constructor de la Seu Vella. L'edifici conserva quatre importants retaules gòtics, el més gran dedicat a Sant Llorenç, el de Santa Úrsula -atribuït a Jaume Cascalls, el de Sant Pere i el de Santa Llúcia. A la porta gòtica de la plaça de Sant Josep són visibles els blasons de Berenguer de Gallart.

Destaquen l'escultura de la Mare de Déu dels Fillols, procedent de la Seu Vella i un quadre gòtic del segle XV, Santa Maria de la Candelera, atribuït al pintor Mateu Ferrer i que representa Sant Blai. A la mateixa església es troba el sepulcre de Ramon de Tàrrega i el Sant Crist Trobat, imatge restaurada per Jaume Perelló.

L'any 2002 es va dur a terme la restauració del campanar que ha recuperat la seva bellesa gràcies a la reproducció artesanal dels calats de la barana i de les gàrgoles originals.

Contacte

Plaça de Sant Josep, 6
Tel. 973 267 994
www.bisbatlleida.org

Tarifes d'entrada

Entrada gratuïta

Informació de l'Església de Sant Llorenç per a persones sordes (LSC)

Partners

Ciutats amb caràcter Moturisme Interreg Poctefa Inno4agro Ciudades Ave Renfe